Opskrift på kalkun med nødde-abrikos fyld
Foto: Mikkel Adsbøl Kalkun med nødde-abrikos fyld

Opskrift på kalkun med nødde-abrikos fyld

Kalkun med nødde-abrikos fyld

printer Print
plate 2

200 g kalkunkød (f.eks. kalkunbryst eller kalkunschnitzler)

Fyld
1 bdt frisk persille
30 g tørrede abrikoser
20 g hasselnødder
1 tsk citronsaft
revet citronskal, ca. 1 tsk.
40 g lufttørret skinke (4 skiver)
tandstikker
2 spsk olivenolie eller rapsolie til stegning

Energi pr. person:
200 Kcal

Sådan laver du kalkunen.

Skær skiver af kalkunbrystet, så du i alt har 4 stykker kød. Eller del to kalkunschnitzler på midten, hvis vægten passer med ovennævnte gram.

Hak persillen, abrikosen og hasselnødder fint. Bland det med citronsaft og revet citronskal. Fordel fyldet på to af kødstykkerne. Læg de sidste to kødstykker ovenpå hvert stykke med fyld. Rul lufttørret skinke rundt om hver „kalkun-pakke" og luk dem med tandstikker, så fyldet ikke falder ud. Drys med salt og peber. Stege pakkerne i fedtstof på en pande ca. 4-5 minutter på hver side ved svag varme. Vend dem løbende.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kalkun, Slankekur, Kalorielet og Hovedret