Opskrift på kalv med rosmarinrødder
Foto: Andreas Wiking Kalv med rosmarinrødder

Opskrift på kalv med rosmarinrødder

Kalv med rosmarinrødder

printer Print
plate 4

3/4 kg skrællet rødbede
3/4 kg skrællet gulerod
1 spsk olivenolie
3 rosmarinkviste
salt og peber.
4 kalvemedaljoner af tykstegsfilet hver på 150 g
1 pose baby spinat
200 g groft brød.

Energi pr. person:
502 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
34 %
Kulhydrat:
49 %

Sådan gør du

Skær rodfrugterne i mindre stykker og vend dem olivenolie.

Kom rodfrugterne i et ovnfast fad, krydr med rosmarin, salt og peber. Lad lidt krydderi blive tilbage til kalven. Bag rodfrugterne 30 min. ved 225 grader.

Krydr kalvemedaljonerne med rosmarin, salt og peber og steg dem 3-4 min. på hver side afhængig af tykkelse.

Anret kødet på en bund af frisk spinat, og servér med rodfrugter samt groft brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Kalv, Dansk mad og Hovedret