TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Kalveculotte med ølsky og rodfrugter
Foto: Mikkel Adsbøl

Kalveculotte med ølsky og rodfrugter - opskrift fra Hendes Verden

Kalveculotte med ølsky og rodfrugter

Rodfrugterne er rigtig gode lige nu, så nyd dem på forskellige måder, f.eks. som her til en lækker culottesteg.

printer Print
plate 4 personer

1 kalveculotte, á ca. 1 kg
salt, peber
1-2 spsk. friskhakket rosmarin el. timian
25 g smør til stegning
3 dl øl, f.eks. ale
50 g koldt smør
Rodfrugtfad:
5 gulerødder
4 persillerødder
2 rødbeder
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. flydende honning
Tilbehør:
kartofler
Pynt:
persille

  1. Krydr kødet med salt, peber og rosmarin. Brun stegen i smør på en pande. Læg det i en bradepande. Hæld øl ved kødet. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 180 gr. Steg kødet ca. 40 min. Et stegetermometer skal vise 58-60 gr., hvis du ønsker kødet rosa. Si skyen, og kog den op. Pisk smørret i skyen. Smag til med salt og peber.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Pisk olie, eddike, honning salt og peber sammen i en stor skål. Vend rodfrugterne heri. Fordel rodfrugterne i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen sammen med kødet. Rodfrugterne skal have ca. 50 min. ved de 180 gr.
  3. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene. Server med rodfrugter og kartofler pyntet med persille og ølsky.
Se, hvad vi ellers skriver om: Culotte, Kød, Rodfrugter og Hovedret