Kalveculotte med ølsky og rodfrugter
SPONSORERET indhold

Kalveculotte med ølsky og rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rodfrugterne er rigtig gode lige nu, så nyd dem på forskellige måder, f.eks. som her til en lækker culottesteg.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

1 kalveculotte, á ca. 1 kg
salt, peber
1-2 spsk. friskhakket rosmarin el. timian
25 g smør til stegning
3 dl øl, f.eks. ale
50 g koldt smør
Rodfrugtfad:
5 gulerødder
4 persillerødder
2 rødbeder
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. flydende honning
Tilbehør:
kartofler
Pynt:
persille

  1. Krydr kødet med salt, peber og rosmarin. Brun stegen i smør på en pande. Læg det i en bradepande. Hæld øl ved kødet. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 180 gr. Steg kødet ca. 40 min. Et stegetermometer skal vise 58-60 gr., hvis du ønsker kødet rosa. Si skyen, og kog den op. Pisk smørret i skyen. Smag til med salt og peber.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Pisk olie, eddike, honning salt og peber sammen i en stor skål. Vend rodfrugterne heri. Fordel rodfrugterne i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen sammen med kødet. Rodfrugterne skal have ca. 50 min. ved de 180 gr.
  3. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene. Server med rodfrugter og kartofler pyntet med persille og ølsky.