Kalvemørbrad opskrift med foie gras, cremede morkler
SPONSORERET indhold

Kalvemørbrad med foie gras, cremede morkler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
10. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

600 g kalvemørbrad
salt og sort peber
3 spsk neutral olie
20 g tørrede morkler
2 skalotteløg
2 spsk smør
¼ l piskefløde
4 alm løg
6 tynde skiver flutes eller ciabatta
4 skiver fersk foie gras*
½ dl hvedemel
1 bdt forårsløg eller babyporrer
frisk timian til pynt

Sådan laver du kalvemørbrad

Gå kødet efter for sener. Krydr med salt og sort peber, og brun det på alle sider i en pande med 1 spsk olie. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile 10 minutter, inden det skæres ud.

Hæld kogende vand over de tørrede morkler, og lad dem trække i 30 minutter. Si dem, skyl dem og skær evt. de største i mindre stykker. Hak skalotteløg fint. Steg morkler og skalotteløg i 1 spsk smør i til løgene bliver klare. Tilsæt fløden og lad det koge ind til en tyk creme. Smag til med salt og peber.

Pensl brødet med 1 spsk olie og drys med salt. Bag croutonerne sprøde i ovnen i 7 minutter ved 180 gr.
Skær de almindelige løg i kvarte – lad skallen sidde på. Steg dem i en pande med 1 spsk olie til de bliver brune på skærefladerne. Rens forårsløgene og steg dem i 1 spsk smør til de er møre.

Lige inden servering vendes foie gras’en i mel – drys overskydende mel af. Krydr med salt og peber og steg på en meget varm, tør pande i 30 sekunder pr. side.

Anret kødet i skiver med morkelsaucen, foie gras, forårsløg, løg og croutoner og pynt med timian.