Få opskriften på kalveskank i cider
SPONSORERET indhold

Kalveskank i cider

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I Normandiet vokser der æbletræer, så langt øjet rækker, og området er berømt for dets stærke, aromatiske æblecider. Hvor resten af landet gerne tømmer en flaske rød- eller hvidvin ned i gryden til simremaden, vælger normannerne at bruge cider. Men sørg for, at det er en god, stærk cider og ikke en sød sodavand.

Af: Hélène Wagn Foto: Ditte Ingemann
13. dec. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kg kalveskank i skiver mel, smør og olie
4 fed hvidløg med skal
4 skalotteløg, skåret i både
2 gulerødder, skåret groft på skrå
skallen af 1 øko citron
1 kvist rosmarin
1 kvist timian
salt og peber
1⁄2 l cider, tør og kraftig i smag
vand eller kalvebouillon
citronbåde

Persillade:
1-2 håndfulde kapers
1⁄2 bundt bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
8-10 salte ansjoser

Sådan laver du kalveskank i cider:

Lav 4-5 snit rundt i kanten på skankene, så de ikke ruller sig sammen under tilberedningen. Vend dem i lidt mel, og brun dem grundigt på en pande ad flere omgange i smør og olie.

Læg skankene i et ildfast fad, og fordel hele hvidløg, løg, gulerødder, citronskal, rosmarin og timian omkring kødet. Krydr med salt og peber, og hæld cider over. Suppler med vand eller bouillon, til det akkurat dækker, og dæk fadet med et låg eller folie.

Kom fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer. Hæld lidt vand på undervejs, hvis saucen er ved at fordampe helt, og vend skankene flere gange undervejs. 

Hak og bland alle ingredienserne til persilladen, du bestemmer selv mængderne. Server skankene med persillade, citronbåde og humpler af brød til at suge den gode sauce op med.

PRØV OGSÅ: Svinekotelet med tranbær-kompot og selleri