Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 45 min.
Kødet er fryse-egnet
Ingredienser:
ca. 500 g kalvefilet eller culotte (evt. ungkvæg. Kan være en kold rest fra en middagsservering)
1 spsk olie
1 spsk smør
salt og friskkværnet peber
Tomat-peberfrugtkompot:
4 modne tomater
2 peberfrugter (rød og gul)
1 frisk, grøn chili
1 tsk flydende honning (eller sukker)
2 spsk jomfruolivenolie
1 spsk god vineddike
lidt salt
Tilbehør:
Grønne salatblade
gode boller
- Brun stegen på en varm pande i smør og olie og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen og tænd på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af kødet.
- Steg ca. 45 min., til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile i ca. 15 min. Køl det evt. helt af i køleskab.
- Skær kødet i skiver og servér det koldt eller lunt.
- Tomat-peberfrugtkompot: skær tomater og peberfrugter i små tern. Bland med fint hakket chili, honning eller sukker, olie og eddike. Smag til med salt.
- Lad kompotten trække mindst 30 min. Servér skiver af kød med salatblade, tomat-peberfrugtkompot og godt brød eller boller.