Kammerjunkere med et strejf af appelsin
Foto: Betina Hastoft

Kammerjunkere med et strejf af appelsin

Det er luksus med hjemmebag! Disse kammerjunkere har et strejf af appelsin, men er du mere til de klassiske kan du undlade det.

printer Print
plate ca. 100 styk

250 g hvedemel gerne fint sigtet ølandshvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smør
75 g sukker
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
1 æg
1 spsk. mælk

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel og bagepulver, og smuldr smørret heri.
  2. Tilsæt sukker, appelsinskal, æg og mælk. Ælt dejen sammen, og rul den ud i stænger ca. 2 cm i diameter. Skær stængerne i 1 cm skiver, og rul stykkerne til kugler.
  3. Bag kuglerne ved 200 gr. på anden øverste ovnribbe ca. 8 min.
  4. Skær kagerne forsigtigt igennem med en god brødkniv.
  5. Fordel dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem nu igen i ovnen ved 150 gr. i 20 min. på midterste ovnribbe.
  6. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en kagedåse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål og Tilbehør