Karameltrøffelkugler med lakrids
SPONSORERET indhold

Karameltrøffelkugler med lakrids

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Karameltrøfler med en snert af lakrids og en herlig konsistens.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
20. dec. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
20 stk. karameltrøffelkugler med lakrids | Total: 40 min

Ingredienser

25 g sukker
1 3/4 dl piskefløde
150 lys chokolade, hakket
50 g mørk chokolade
3 spsk blødt smør
3 spsk lakridsekstrakt
1 knsp salt
ca. 200-300 g mørk chokolade til at overtrække med
lidt lakridspulver til at drysse med

Sådan laver du karameltrøfler med lakrids

1. Smelt sukkeret på en pande ved medium varme. Rør ikke for meget. Når sukkeret er blevet til mørkegylden karamel, tager du panden af varmen, og tilsætter piskefløden lidt ad gangen, vær varsom, da massen kan sprøjte.

 

2. Sæt panden tilbage over varmen, og rør langsomt under opvarmning, til karamellen er ensartet, og fløden absorberet. Tilsæt den hakkede chokolade, og rør, indtil chokoladen er smeltet og inkorporeret i karamelmassen.

 

3. Tilsæt smør, lakridsekstrakt og salt, rør trøffelmassen glat, og tag derefter panden af varmen. Hæld trøffelmassen i en skål, som stilles køligt, til den er fast, min. 6 timer, men gerne natten over. Rul kugler af massen, og sæt dem i køleskabet efterhånden som de rulles, så de holder formen.

 

4. Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad, når halvdelen af chokoladen er smeltet, tag skålen af varmen, og smelt den sidste halvdel under omrøring. Dyp de kolde karamelkugler i den smeltede chokolade, og drys med lidt lakridspulver, når chokoladen er stivnet.