Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kardemommesnoning
Foto: Mikkel Adsbøl

Kardemommesnoning - opskrift fra Hendes Verden

Kardemommesnoning

Let og lækkert brød, der også er godt ristet.

2 stk.
Print

50 g smør
3 dl sødmælk
25 g gær
1½ tsk. salt
3 spsk. sukker
2 tsk. stødt kardemomme
ca. 450 g mel
durummel til formning

  1. Smelt smørret, tilsæt mælken, og hæld den fingervarme væske i et dejfad sammen med smuldret gær, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt 200 g mel, og pisk dejen godt igennem. Tilsæt resten af melet, og ælt dejen færdig. Dæk skålen med film eller et grydelåg, og lad dejen hæve i ca. 45 min.
  2. Del dejen i 2 pølser, vend dem i durummel, og sno dem sammen direkte på pladen. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
  3. Bag brødene i ca. 25 min. ved 200 gr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter