Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: få minutter
Størknetid: ca. 2 timer
Ikke fryse-egnet
2½ dl gammeldags kærnemælk
25 g sukker
½ stang vanilje
½ citron (fintrevet skal)
2 ½ dl piskefløde
4 blade husblas
Tilbehør:
150 g rabarber (rensede, stykker)
50 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 dl jordbærsaft (ufortyndet)
200 g jordbær (stykker)
- Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniljekorn og citronskal.
- Læg husblassen i koldt vand ca. 5 min. Fjern vandet. Varm halvdelen af fløden op, smelt husblassen heri og køl det af. Rør fløden i kærnemælksblandingen.
- Pisk den anden halvdel af fløden til skum og vend den i. Fordel blandingen i portionsglas og sæt fromagen i køleskabet i ca. 2 timer.
- Kompot: Bland rabarberne med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad.
- Hæld jordbærsaften ved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Tilsæt jordbærrene og bag, til rabarberne er møre. Afkøl kompotten og server den til.