Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær
SPONSORERET indhold

Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn dessert som vor mormor lavede den - den syrlige kærnemælkfromage får her selskab af en frisk jordbær-rabarberkompotkompot.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
03. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: få minutter
Størknetid: ca. 2 timer
Ikke fryse-egnet
2½ dl gammeldags kærnemælk
25 g sukker
½ stang vanilje
½ citron (fintrevet skal)
2 ½ dl piskefløde
4 blade husblas
Tilbehør:
150 g rabarber (rensede, stykker)
50 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 dl jordbærsaft (ufortyndet)
200 g jordbær (stykker)

  1. Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniljekorn og citronskal.
  2. Læg husblassen i koldt vand ca. 5 min. Fjern vandet. Varm halvdelen af fløden op, smelt husblassen heri og køl det af. Rør fløden i kærnemælksblandingen.
  3. Pisk den anden halvdel af fløden til skum og vend den i. Fordel blandingen i portionsglas og sæt fromagen i køleskabet i ca. 2 timer.
  4. Kompot: Bland rabarberne med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad.
  5. Hæld jordbærsaften ved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Tilsæt jordbærrene og bag, til rabarberne er møre. Afkøl kompotten og server den til.