Karrykål med oksekød
SPONSORERET indhold

Nem aftensmad: Karrykål med oksekød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kål er en god og billig ingrediens til mange lækre retter. Her er det en lækker opskrift med kål, karry og hakket kød. Se hvordan, du laver karrykål med hakket oksekød, svinekød eller kylling lige her:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
31. jan. 2022 | Mad | Hendes Verden
4 | Total: 45 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

Karrykål med hakket kød:

  • 500 g hvidkål
  • 2 løg
  • 400 g hakket oksekød, svinekød eller kylling
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. olie
  • 3 dl bouillon
  • Salt og peber

Pynt:

  • Hakket persille og evt. blade af grønne eller lilla rosenkål

Tilbehør:

  • Løse ris eller ægnudler

Sådan gør du:

  1. Snit kålen, og hak løget. Svits kål, løg, hakket kød og karry i olien 4-5 min. mens der hele tiden vendes rundt i det. Tilsæt bouillonen, og kog op.
  2. Lad retten simre under låg ca. 30 min.
  3. Pynt med hakket persille. Hvis du vælger at pynte med rosenkålsblade, så giv dem et kort opkog i letsaltet vand, og afdryp dem. Drys dem herefter over karrykålen.

Hvidkål: Superbillig, supersund og supervelsmagende

. Ja, det er lige, hvad der kendetegner hvidkålen. Vær ikke bange for at købe et stort hvidkålshoved, for du behøver ikke bruge det hele på en gang. Hvis du bare pakker den ind i en madplastpose og lægger den i køleskabets grønsagsskuffe, kan den holde sig 1-2 uger.

Hvidkålen er god at snitte fint og blande i salater. Her er coleslaw en af klassikerne. Prøv også som herunder at lave en hvidkålssuppe, det er lækker mad.

En anden nem og god ting er at svitse snittet hvidkål sammen med snittet løg, karry og hakket kød. Komme lidt sojasauce og bouillon ved og koge det sammen i ca. 30 min.

Hvidkål er fyldt med C-vitaminer, så det er et godt tilskud til sundheden på denne tid af året.

Kilde: Bente Nissen Lundsgaard, Hendes Verden

karrykaal-tip.jpg

Sådan skærer du et hvidkål

Skær stokken væk:  Hvidkål og andre kålhoveder har en grov stok i midten. Skær den væk, før bladene bruges til f.eks. kåldolmere, fintsnittet i salater, wok, stuvninger, supper mm.

Kilde: Katrine Klinken, Hjemmet - Foto: Line Falck

Anbefalet til dig