Ingredienser
125 g kikærter eller 1 dåse kikærter
150 g bacon i skiver
1 løg, finthakket
150 g knoldselleri, små tern
1 tsk karry
1/2 tsk spidskommen
1 l bouillon
frisk koriander eller
persille
salt og peber
Tilbehør: f.eks. indiske naanbrød
- Udblød kikærterne i koldt vand min. 8 timer og kog dem møre i frisk vand 45 min. Skær baconskiverne i tynde strimler og steg dem gyldne i en gryde. Læg aconstrimlerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Steg løgene et par min. i det afsmeltede baconfedt. Tilsæt selleri og krydderier og steg et par min. Tilsæt bouillon og kikærter og lad suppen simre 10 min.
- Blend en tredjedel af suppen jævn og hæld det tilbage i gryden. Smag til med salt og peber og server med friskhakket koriander eller persille og bacondrys.