Sund suppe
SPONSORERET indhold

Karrysuppe med kylling & limeblade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker suppe med god fylde og skøn smag af karry.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
02. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1 lille kylling 800 g
1 stort løg i kvarter
1 fintsnittet porre
2 fed hvidløg
et par tørrede kafirlimeblade
1 stykke tyndtskåret citronskal
5 peberkorn
ca. 1 liter vand
1-2 tsk salt
1 spsk smør
1 spsk karry
1 spsk mel den sigtede bouillon
125 g enokisvampe
200 g kogte fuldkornsnudler
1 bdt. forårsløg

Sådan gør du:

Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porre og hvidløg samt limeblade, citronskal og peberkorn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40-45 min., til kødet er helt mørt.

Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd med kyllingesuppen lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Tjek smagen og læg de fine svampe i til sidst.

Pil skind og ben fra kyllingekødet, således der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i skåle med kyllingekød, nudler og svampe og drys med forårsløg.

Energi pr. person: 440 kcal, fedt 25%, protein 32%, kulhydrat 43%