GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Kartoffelbrød med bacon
Foto: Betina Hastoft

Nem kartoffelbrød med bacon

Dette kartoffelbrød med bacon er perfekt som tilbehør til stegt kylling eller tapas.

printer Print
plate 1 stort brød

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
50 g havregryn
150 g fuldkornsdurummel eller fuldkornsspeltmel
300 g hvedemel gerne tipo 00 hvedemel eller pizzamel

Topping:

100 bacon i små tern
3 æggestore kartofler
125 g frisk mozzarella
1 spsk. herbes de provence eller oregano
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 tsk. flagesalt

Tilbehør:

Pesto eller aioli

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen. Stil den til hævning ca. 1 time.
  2. For en bradepande 22 x 32 cm med bagepapir, eller smør den godt med olivenolie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min. Tryk fordybninger med fingrene.
  3. Steg baconternene gyldne på en tør pande. Fordel tynde skiver kartofler over dejen. Fordel bacon over kartoflerne. Fordel revet mozzarella over. Drys herbes de provence over, og dryp med olivenolie, og drys med salt.
  4. Bag brødet ca. 20-25 min. ved 225 gr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Madbrød, Bacon, Brød, Madpakke, Snacks og Bageopskrifter