
Nem kartoffelbrød med bacon
Dette kartoffelbrød med bacon er perfekt som tilbehør til stegt kylling eller tapas.
plate
1 stort brød
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
25 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
50 g havregryn
150 g fuldkornsdurummel eller fuldkornsspeltmel
300 g hvedemel gerne tipo 00 hvedemel eller pizzamel
Topping:
100 bacon i små tern
3 æggestore kartofler
125 g frisk mozzarella
1 spsk. herbes de provence eller oregano
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 tsk. flagesalt
Tilbehør:
Pesto eller aioli
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen. Stil den til hævning ca. 1 time.
- For en bradepande 22 x 32 cm med bagepapir, eller smør den godt med olivenolie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min. Tryk fordybninger med fingrene.
- Steg baconternene gyldne på en tør pande. Fordel tynde skiver kartofler over dejen. Fordel bacon over kartoflerne. Fordel revet mozzarella over. Drys herbes de provence over, og dryp med olivenolie, og drys med salt.
- Bag brødet ca. 20-25 min. ved 225 gr.
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: