Kartoffelgratin opskrift
SPONSORERET indhold

Kartoffelgratin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Wichmann og Bendtsen
27. jan. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

700 g bagekartoffel
200 g jordskokker
35 g smør
1 dl mælk
salt og peber
revet muskat
1½ dl cremefraiche 38 %
1 æggeblomme
lidt salt og peber
20 g revet ost
1 kvist frisk timian.

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og jordskokker – skær dem i grove tern og kog dem møre.
  2. Hæld vandet fra kartofler og jordskokker og mos dem sammen med smør og mælk og krydr med salt, peber og lidt revet muskat. Kom kartoffel-jordskokmosen i et ovnfast fad eller en souffle skål.
  3. Rør cremefraiche med æggeblomme, salt, peber og revet ost. Kom cremefraicheblandingen oven på kartoffel-jordskokmosen, drys med frisk timian og bag kartoffelgratinen i ovnen 25 min. ved 185 grader.