Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kartoffelkager
Foto: Columbus Leth Få Mette Blomsterbergs lækre opskrift på kartoffelkager.

Kartoffelakger af Mette Blomsterberg

Kartoffelkager a la Blomsterberg

Lækre kartoffelkager med marcipanlåg og kakaodrys - selvfølgelig fyldt med den lækreste vaniljecreme. Mums!

Kartoffelkager a la Blomsterberg

Tid: ca. 30 min. plus bage- og køletid
(8 stk.)

Vaniljecreme:
5 dl mælk
korn af 1 stang vanilje
70 g sukker
40 g majsstivelse
6 æggeblommer
1 portion sukkerbrødsdej (se opskrift nedenfor)
4 dl piskeflødekakaopulver til drys

Overtræksmarcipan:
300 g marcipan150 g flormelis35 g glukosesirup

1.  Kom 4 dl mælk i en lille gryde, og kog op.

2.  Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker med resten af sukkeret, majssti-velse og den resterende mælk. tilsæt æggeblommer, og pisk massen sammen.

3.  Når mælken koger, røres blandingen i. sænk varmen, og kog cremen, indtil den tykner.

4.  Hæld cremen i en skål, og dæk med husholdningsfilm. Afkøl cremen.

5.  tilbered sukkerbrødsbunden som angivet i opskriften. udstik den i 16 runde bunde ca. 7 cm diameter.

6.  Ælt ingredienserne til marcipanovertræk sammen.

7.  Pisk vaniljecremen igennem, og kom den i en sprøjtepose. sprøjt vaniljecremen ud på halvdelen af bundene. Læg den anden halvdel af bundene over.

8.  Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose. sprøjt flødeskum-met ud i store kugler, til kagerne får højde. 

9.  Udrul marcipanen på et bord drysset med flormelis. udstik marcipanen i cirkler på 15 cm diameter. læg marcipanen forsigtigt over kagerne, og fold den ind i kanten.  Sigt kakaopulver over inden servering.


Grundopskrift på  sukkerbrødsbund
4 æg str. l
120 g sukker
60 g hvedeme
l60 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulverlidt sukker til drys

TIP:
Tilsæt 30 g kakao sammen med melet, hvis du vil have ckokoladebunde.

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 min. med en håndmikser.

3. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepul-ver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud.

4.  Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag i 8-10 min., til den er gylden i overfladen. 

5.  Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den ligge lidt. træk derefter forsigtigt papiret af bunden.



► SE OGSÅ: Kokosmarengs brownie

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Kage, Vaniljecreme og Flødeskumskager