Sommermad
SPONSORERET indhold

Kartoffelmad med fjordrejer

En kartoffelmad med fjordrejer er ikke værst...

Foto: Columbus Leth
19. aug. 2015 | Opskrift | BoligLiv


KARTOFFELMAD MED FJORDREJER

Tid: ca. 25 min.
(4 pers.)

4 skiver surdejsbrød
½ bundt grønne asparges
saft af ½ citron
300 g kogte kartofler
200 g pillede fjordrejer (eller
alm. rejer alt efter budget)
1 bundt purløg

Mayonnaise:
2 æggeblommer
2 tsk. grov sennep
½ tsk. flagesalt
1½ dl vindruekerneolie
saft af ½ citron
peber

1. Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber.
2. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp i vand tilsat citronsaft i ca. 2 min. Afkøl, og skær aspargesene i snitter.
3. Rist brødet. Smør brødet med mayonnaise, top med kartofler skåret i skiver, asparges og fjordrejer. Kom lidt mayonnaise på toppen, og drys med klippet purløg.

TIP
Skal det være ekstra let, så brug en købe-mayo.

► SE OGSÅ: 6 opskrifter på sol, sommer og smørrebrød
► SE OGSÅ: 7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger
► SE OGSÅ: Spinatsalat med melon og fjordreje-toast