SPONSORERET indhold
Kartoffelsuppe med krydret pølse
Prøv søde kartofler i kartoffelsuppen.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: 30 min.
600 g kartofler (søde)
3 løg
lidt olie
1 fed hvidløg
1 l hønsebouillon
et par kviste timian
1 dl madlavningsfløde (18 %)
citronsaft
salt og peber
Pynt:
frisk timian
50 g krydret pølse (f.eks. jalapeñopølse)
Tilbehør:
fuldkornsflute
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Skær løgene i terninger, og svits kartofler og løg i olien i en gryde. Tilsæt bouillon og timiankviste, og kog det sammen under låg i ca. 20 min.
- Tag timiankvistene op, og blend suppen i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kog suppen igennem nogle min. under omrøring.
- Skær pølsen i skiver, og steg dem gyldne på en tør pande.
- Afdryp dem, og skær dem evt. i mindre terninger.
- Pynt suppen med timian og pølse, og servér med fuldkornsflute.
- 4.