Kartoffelsuppe med krydret pølse
SPONSORERET indhold

Kartoffelsuppe med krydret pølse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv søde kartofler i kartoffelsuppen.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
09. mar. 2015 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: 30 min.
600 g kartofler (søde)
3 løg
lidt olie
1 fed hvidløg
1 l hønsebouillon
et par kviste timian
1 dl madlavningsfløde (18 %)
citronsaft
salt og peber
Pynt:
frisk timian
50 g krydret pølse (f.eks. jalapeñopølse)
Tilbehør:
fuldkornsflute

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Skær løgene i terninger, og svits kartofler og løg i olien i en gryde. Tilsæt bouillon og timiankviste, og kog det sammen under låg i ca. 20 min.
  3. Tag timiankvistene op, og blend suppen i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kog suppen igennem nogle min. under omrøring.
  4. Skær pølsen i skiver, og steg dem gyldne på en tør pande.
  5. Afdryp dem, og skær dem evt. i mindre terninger.
  6. Pynt suppen med timian og pølse, og servér med fuldkornsflute.
  7. 4.