Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 25 min.
Fryse-egnet uden fyld
600 g kartofler (melet sort, skrællede)
2-3 porrer (300 g, i ringe)
2-3 spsk smør
3-4 kviste frisk timian
eller ca. ½ tsk tørret
ca. 2 liter bouillon/vand
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
Røgetlaksemousse:
150 g røgede lakserester (uden skind og ben)
1½ dl piskefløde
12 små skiver flute (ca. 300 g)
Pynt:
feldsalat eller dild
- Steg porrerne klare i smør i en gryde og tilsæt timian og kartofler skåret i stykker.
- Hæld bouillon/vand på og kog grønsagerne helt møre.
- Blend suppen til jævn konsistens og tilsæt fløde og evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
- Smag suppen til med salt og peber. Laksemousse: Skær laksen ud i mindre stykker og blend dem til fin konsistens.
- Krydr med salt og peber. Tilsæt gradvist piskefløde under omrøring og stop, så snart moussen har ensartet konsistens.
- Smør brødskiver, der evt. er ristede, med laksemousse og pynt med små salatblade eller dild. Servér til den rygende varme kartoffelsuppe.