Kartoffelsuppe med laksebrød
SPONSORERET indhold

Kartoffelsuppe med laksebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
27. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 25 min.
Fryse-egnet uden fyld
600 g kartofler (melet sort, skrællede)
2-3 porrer (300 g, i ringe)
2-3 spsk smør
3-4 kviste frisk timian
eller ca. ½ tsk tørret
ca. 2 liter bouillon/vand
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
Røgetlaksemousse:
150 g røgede lakserester (uden skind og ben)
1½ dl piskefløde
12 små skiver flute (ca. 300 g)
Pynt:
feldsalat eller dild

  1. Steg porrerne klare i smør i en gryde og tilsæt timian og kartofler skåret i stykker.
  2. Hæld bouillon/vand på og kog grønsagerne helt møre.
  3. Blend suppen til jævn konsistens og tilsæt fløde og evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
  4. Smag suppen til med salt og peber. Laksemousse: Skær laksen ud i mindre stykker og blend dem til fin konsistens.
  5. Krydr med salt og peber. Tilsæt gradvist piskefløde under omrøring og stop, så snart moussen har ensartet konsistens.
  6. Smør brødskiver, der evt. er ristede, med laksemousse og pynt med små salatblade eller dild. Servér til den rygende varme kartoffelsuppe.