Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kartoffelsuppe med torsk og muslinger
Foto: Tilde Mariann Andersen Kartoffelsuppe med torsk og muslinger

Opskrift på kartoffelsuppe med torsk og muslinger

Kartoffelsuppe med torsk og muslinger

plate 4
printer Print

Husmandskost fra bunden

Suppe
1 kg kartofler
200 g løg
200 g persillerod
200 g selleri
10 fed hvidløg
den hvide del af 3 porrer
1bundt timian (ca. 10 grene )
2,5 l hønsefond
1 liter piskefløde
2 dåser muslinger
4 torskefileter
1 gulerod skåret i tynde skiver
olie til stegning
1 bundt kørvel

Sådan laver du suppen

Kog kartofler, løg, persillerod, selleri, hvidløg, porrer og timian møre i hønsefonden. Brug en stavblender til at blende suppen. Sigt derefter massen, tilsæt piskefløden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber.

Steg gulerodsskiverne i varm olie, indtil de er lysebrune og lad dem herefter tørre på et stykke køkkenrulle. Giv også muslingerne et par minutter på panden og damp torsken over et vandbad. Anret torsk og muslinger i en dyb tallerken og held suppen over. Pynt til sidst med gulerodschips og lidt kørvel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsuppe, Fiskesuppe, Suppe, Dansk mad og Hovedret