grillmad
SPONSORERET indhold

Kebab med grillede grønsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Få lækkert mad på grillen

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
05. jun. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

400 g hakket lamme- eller oksekød
2 fed knust hvidløg
salt, peber
4 spsk hakket mynte
1 udkernet, finthakket chili
olie til pensling

Grønsager:
3-4 flækkede, udkernede peberfrugter
250 g grønne asparges
2-3 løg i halve eller kvarter
olivenolie til pensling

Koriander- og radisedip:
2 dl yoghurt
2 spsk hakket koriander
5-6 hakkede radiser
koriander
4 fuldkornspitaer

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med hvidløg, salt, peber, mynte og chili. Del og form det til otte aflange ruller, sæt dem på spid, og pensl dem med olie.
  2. Pensl grønsagerne med olie, og drys salt og peber på. Grill kødet og grønsager på grillen, eller brug en grillpande. Vend både kød og grønsager jævnligt.
  3. Grill kødet 4-5 minutter på hver side, men tjek både kød og grønt undervejs. Grønsagerne må gerne have lidt bid.
  4. Rør og smag yoghurten til med koriander, radiser samt salt og peber. Server den til kødet og grønsagerne med ekstra koriander og lune pitabrød.

Energi pr. person: 420 kcal, fedt 30%, protein 30%, kulhydrat 40%