Kikærteburger
Kikærteburger med koriander & spidskommen
Ingredienser
1,5 dl quinoa
2,5 dl grønsagsbouillon
1 dåse velafdryppede kikærter
1,5 dl rasp
1 æg
1 dl korianderblade
¼ dl mynteblade
1-2 tsk knust spidskommen
2 fed knust hvidløg
lidt chiliflager
salt, peber
1 spsk olivenolie til stegning
Pickles-remoulade:
2 dl hakkede pickles
1 spsk mayonnaise
1,5 dl fraiche 6-9 %
karry
4 arabiske fladbrød
salater
Sådan gør du:
Kog quinoa med grønsagsbouillon efter anvisningen, og lad den afkøle.
Blend quinoa, kikærter, rasp, æg, koriander, mynte, spidskommen, hvidløg og chili. Smag godt til med salt og peber. Del og form farsen til fire burgere, og steg dem gyldne på begge sider. Rør pickles, mayonnaise og fraiche sammen, og smag godt til med karry, salt og peber. Server pickles-remouladen, arabiske brød og salater til burgerne.
Energi pr. person: 600 kcal, fedt 24%, protein 13%, kulhydrat 63%