Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

vegetar burger
Foto: Nicolai Mørk

vegetar burger

Kikærteburger

Kikærteburger med koriander & spidskommen

4
Print

1,5 dl quinoa
2,5 dl grønsagsbouillon
1 dåse velafdryppede kikærter
1,5 dl rasp
1 æg
1 dl korianderblade
¼ dl mynteblade
1-2 tsk knust spidskommen
2 fed knust hvidløg
lidt chiliflager
salt, peber
1 spsk olivenolie til stegning

Pickles-remoulade:
2 dl hakkede pickles
1 spsk mayonnaise
1,5 dl fraiche 6-9 %
karry

4 arabiske fladbrød
salater

Sådan gør du:

Kog quinoa med grønsagsbouillon efter anvisningen, og lad den afkøle.
Blend quinoa, kikærter, rasp, æg, koriander, mynte, spidskommen, hvidløg og chili. Smag godt til med salt og peber. Del og form farsen til fire burgere, og steg dem gyldne på begge sider. Rør pickles, mayonnaise og fraiche sammen, og smag godt til med karry, salt og peber. Server pickles-remouladen, arabiske brød og salater til burgerne.

Energi pr. person: 600 kcal, fedt 24%, protein 13%, kulhydrat 63%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad