Gammeldags kiksekage
En skøn retroklassiker, som her er blevet opdateret med ingefær, appelsin og en grovere kiks. Men nyd den stadig i små stykker.
Ingredienser
1 lille brødform, ca. 8x15 cm
250 g palmin
125 g kakao
175 g flormelis
1 usprøjtet appelsin, saft og skal heraf
50 g syltet ingefær, finthakket
4 pasteuriserede æggeblommer
1 pakke grahamskiks eller lignende grove kiks.
Sådan laver du kiksekage
Smelt palminen i en gryde over svag varme, lad den køle lidt ned, og tilsæt de
resterende ingredienser til kiksekage - på nær kiksene.
Rør, indtil massen er glat. Det kan være, at cremen synes at skille lidt i starten,
men rør blot videre, så vil den samle sig.
Virker cremen meget stiv, kan du tilsætte lidt mere appelsinsaft.
For formen med bagepapir eller film. Læg kiksekagecremen lagvis med kiksene – start og slut med cremen. Lad kiksekagen stå på køl og ”sætte sig” i et par timer, før du begynder at skære i den.
Nyd den i små stykker.
SE OGSÅ:
Verdens bedste kiksekage - uden palmin på BoligLiv.dk
Lækker kiksekage med mørk og lys chokolade op Hendesverden.dk
Tip
Foretrækker du en lidt sødere kiksekage, så kan du bruge vaniljekiks i stedet for
grahamskiks.