Kiksekage
SPONSORERET indhold

Kiksekage med riskiks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kiksekage lavet med riskiks får en lettere konsistens og en sjov sprødhed. Anvendes alene riskiks, bliver kiksekagen også glutenfri.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
30. sep. 2019 | Opskrift | Hjemmet
1 kiksekage | Total: 2 timer

Ingredienser

200 g god mørk chokolade
100 g smør
50 g flormelis
½ - 1 vaniljestang
8 ca. 75 g grovkiks, digestivtypen
1 riskiks (risgaletter)

Sådan laver du kiksekage med riskiks:

  1. Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad ved meget svag varme. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem og stangen i den smeltede chokolade med flormelis.
  2. Tag chokoladeblandingen fra varmen, lad det køle lidt, og rør af og til i den, til den er halvstørknet. Kassér vaniljestangen.
  3. Læg chokoladen lagvist med knuste kiks og riskiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne et par timer.
  4. Skær kagen ud i brud eller tykke skiver.

Tip: Vil du lave en glutenfri kiksekage, skal du udelukkende bruge riskiks. 

Anbefalet til dig