Ingredienser
200 g god mørk chokolade
100 g smør
50 g flormelis
½ - 1 vaniljestang
8 ca. 75 g grovkiks, digestivtypen
1 riskiks (risgaletter)
Sådan laver du kiksekage med riskiks:
- Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad ved meget svag varme. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem og stangen i den smeltede chokolade med flormelis.
- Tag chokoladeblandingen fra varmen, lad det køle lidt, og rør af og til i den, til den er halvstørknet. Kassér vaniljestangen.
- Læg chokoladen lagvist med knuste kiks og riskiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne et par timer.
- Skær kagen ud i brud eller tykke skiver.
Tip: Vil du lave en glutenfri kiksekage, skal du udelukkende bruge riskiks.