Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Kiksekage
Foto: Line Falck Nem og lækker kiksekage med riskiks

Kiksekage med riskiks

Kiksekage lavet med riskiks får en lettere konsistens og en sjov sprødhed. Anvendes alene riskiks, bliver kiksekagen også glutenfri.

clock 2 timer
printer Print
plate 1 kiksekage

200 g god mørk chokolade
100 g smør
50 g flormelis
½ - 1 vaniljestang
8 ca. 75 g grovkiks, digestivtypen
1 riskiks (risgaletter)

Sådan laver du kiksekage med riskiks:

  1. Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad ved meget svag varme. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem og stangen i den smeltede chokolade med flormelis.
  2. Tag chokoladeblandingen fra varmen, lad det køle lidt, og rør af og til i den, til den er halvstørknet. Kassér vaniljestangen.
  3. Læg chokoladen lagvist med knuste kiks og riskiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne et par timer.
  4. Skær kagen ud i brud eller tykke skiver.

Tip: Vil du lave en glutenfri kiksekage, skal du udelukkende bruge riskiks. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Kiksekage, Glutenfri og Bageopskrifter