Kiksekageis med marinerede sommerbær
Foto: Mikkel Rønsbøl

Kiksekageis med marinerede sommerbær - opskrift fra Hendes Verden

Kiksekageis med marinerede sommerbær

Hvis du elsker kiksekage - og is, så skal du endelig læse videre. Her får du opskriften på en superlækker kiksekage-is, som med garanti vil gøre lykke på enhver desserttallerken. Har du ikke adgang til friske sommerbær, kan du sagtens bruge bær fra frost.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 6-8 pers.

4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
75 g flormelis
korn af en ½ vaniljestang
200 g mørk chokolade
4 spsk. stærk kaffe
½ l piskefløde
16-20 mariekiks

Pynt: Sigtet kakao

Tilbehør: Flødeskum og marinerede sommerbær

Marinerede sommerbær:
1 dl vand
1 dl sukker
2 spsk. citronsaft
300 g jordbær
100 g ribs eller brug ekstra jordbær

Sådan laver du kiksekage-is

  1. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt, og rør vaniljekorn i.
  2. Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør chokoladen i æggemassen, når den er lunken. Tilsæt afkølet kaffe.
  3. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt skummet i chokolademassen.
  4. Kom skiftevis kiks og is i en brødform ca. 1½ liter. Her har vi brugt de runde mariekiks, men du kan også bruge de firkantede, som i en rigtig kiksekage.
  5. Frys isen mindst 6 timer.
  6. Vend isen ud på et fad. Drys med kakao.
  7. Marinerede sommerbær: Kog vand, sukker og citronsaft sammen, til sukkeret er opløst, og lad det køle af.
  8. Rens jordbær og ribs, og kom dem i en skål. Hæld lagen over. Lad bærrene trække 1 times tid i sukkerlagen i køleskab. Vend forsigtigt rundt i dem en gang undervejs.
  9. Server bærrene til isen sammen med flødeskum.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Kiksekage og Hjemmelavet is