SPONSORERET indhold
Kiksekageis med marinerede sommerbær
Hvis du elsker kiksekage - og is, så skal du endelig læse videre. Her får du opskriften på en superlækker kiksekage-is, som med garanti vil gøre lykke på enhver desserttallerken. Har du ikke adgang til friske sommerbær, kan du sagtens bruge bær fra frost.
6-8 pers. |
Total: 45 min
Ingredienser
4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
75 g flormelis
korn af en ½ vaniljestang
200 g mørk chokolade
4 spsk. stærk kaffe
½ l piskefløde
16-20 mariekiks
Pynt: Sigtet kakao
Tilbehør: Flødeskum og marinerede sommerbær
Marinerede sommerbær:
1 dl vand
1 dl sukker
2 spsk. citronsaft
300 g jordbær
100 g ribs eller brug ekstra jordbær
Sådan laver du kiksekage-is
- Pisk æggeblommer og flormelis hvidt, og rør vaniljekorn i.
- Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør chokoladen i æggemassen, når den er lunken. Tilsæt afkølet kaffe.
- Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt skummet i chokolademassen.
- Kom skiftevis kiks og is i en brødform ca. 1½ liter. Her har vi brugt de runde mariekiks, men du kan også bruge de firkantede, som i en rigtig kiksekage.
- Frys isen mindst 6 timer.
- Vend isen ud på et fad. Drys med kakao.
- Marinerede sommerbær: Kog vand, sukker og citronsaft sammen, til sukkeret er opløst, og lad det køle af.
- Rens jordbær og ribs, og kom dem i en skål. Hæld lagen over. Lad bærrene trække 1 times tid i sukkerlagen i køleskab. Vend forsigtigt rundt i dem en gang undervejs.
- Server bærrene til isen sammen med flødeskum.