Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Kiksekageis med marinerede sommerbær
Foto: Mikkel Rønsbøl

Kiksekageis med marinerede sommerbær - opskrift fra Hendes Verden

Kiksekageis med marinerede sommerbær

Hvis du elsker kiksekage - og is, så skal du endelig læse videre. Her får du opskriften på en superlækker kiksekage-is, som med garanti vil gøre lykke på enhver desserttallerken. Har du ikke adgang til frisk sommerbær, kan du sagtens bruge bær fra frost.

clock 45 minutter
printer Print
plate 6-8 pers.

4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
75 g flormelis
korn af en ½ vaniljestang
200 g mørk chokolade
4 spsk. stærk kaffe
½ l piskefløde
16-20 mariekiks
Pynt: Sigtet kakao
Tilbehør: Flødeskum og marinerede sommerbær

Marinerede sommerbær:
1 dl vand
1 dl sukker
2 spsk. citronsaft
300 g jordbær
100 g ribs eller brug ekstra jordbær

Sådan kaver du kiksekage-is

  1. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt, og rør vaniljekorn i.
  2. Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør chokoladen i æggemassen, når den er lunken. Tilsæt afkølet kaffe.
  3. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt skummet i chokolademassen.
  4. Kom skiftevis kiks og is i en brødform ca. 1½ liter. Her har vi brugt de runde mariekiks, men du kan også bruge de firkantede, som i en rigtig kiksekage.
  5. Frys isen mindst 6 timer.
  6. Vend isen ud på et fad. Drys med kakao.
  7. Marinerede sommerbær: Kog vand, sukker og citronsaft sammen, til sukkeret er opløst, og lad det køle af.
  8. Rens jordbær og ribs, og kom dem i en skål. Hæld lagen over. Lad bærrene trække 1 times tid i sukkerlagen i køleskab. Vend forsigtigt rundt i dem en gang undervejs.
  9. Server bærrene til isen sammen med flødeskum.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Kiksekage og Hjemmelavet is