Kirsebærkage fra Baskerlandet
SPONSORERET indhold

Kirsebærkage fra Baskerlandet

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne skønne kage vil være et hit til havefesten. Den er fyldt med hjemmelavet kirsebærmarmelade og vaniljecreme.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1½ time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 1½ time
Fryse-egnet

Dej:
125 g smør
75 g rørsukker 1 æg
2 spsk fløde eller mælk
275 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt

Fyld:
1 kg kirsebær
saft og skal af 1 usprøjtet
citron eller 2 lime
125 g rørsukker
(eller 400 g kirsebærmarmelade)

Creme:
½ stang vanilje
4 dl mælk
3 æggeblommer
3 + 1 spsk sukker
3 spsk majsstivelse

Pensling: 1 æggehvide

  1. Dej: Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og fløde i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med salt. Form dejen til to runde plader – den ene lidt større end den anden. Pak dem ind og sæt dem koldt min. 1 time.
  2. Fyld: Skyl kirsebærrene og udsten dem – det gøres nemt med et kirsebær- eller olivenjern. Vend dem i en gryde med fintrevet citrusskal, citrussaft og sukker og kog dem igennem under omrøring til marmeladekonsistens – ca. 30 min. Hæld fyldet i en skål til afkøling.
  3. Creme: Flæk vanilje- stangen og skrab kornene ud. Giv mælk, vaniljekorn og -stang et opkog. Sluk for varmen og lad det trække 10 min. Pisk æggeblommerne sammen med 3 spsk sukker og majsstivelsen i en skål. Pisk mælken i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Pisk under opvarmning, til cremen bliver tyk og akkurat koger. Hæld den i en skål, drys overfladen med den sidste spsk sukker og lad cremen blive helt kold.
  4. Tænd ovnen på 175 grader. Rul den største portion dej ud til en cirkel og læg den i en springform el. lign. (22-24 cm) – dejen skal gå lidt op ad siderne.
  5. Fordel kirsebærmarmeladen på dejen og smør vaniljecremen ud over marmeladen. Rul det andet dejstykke ud som et låg og læg det over. Tryk de to dejstykker godt sammen kanten rundt og pensl overfladen med sammenpisket æggehvide.
  6. Pynt overfladen med dejrester eller rids et mønster med en skarp kniv. Sæt kagen midt i ovnen i ca. 1 time – til dejen er bagt, og fyldet er gennemvarmt.
  7. Stil kagen til afkøling i formen 15 min. Løsn kagen fra formens kant med en kniv og åben formen. Lad kagen afkøle til stuetemperatur før servering. Pynt evt. med sigtet flormelis.