Kirsebærkage med appelsin
SPONSORERET indhold

Kirsebærkage med appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn kirsebærkage, der både kan bages med friske og frosne kirsebær.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
18. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(1 kage – ca. 16 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
¾ kg friske kirsebær (500 g udstenede)
350 g hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
250 g blødt smør
300 g sukker
4 æg (str. L)
2 tsk vaniljesukker
skal af 1 usprøjtet appelsin
1 dl mælk eller fløde
Glasur:
2 spsk appelsinsaft
ca. 125 g flormelis

  1. Smør en form (2½ l) med smør. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skyl kirsebærrene, tør dem og udsten dem – det gøres nemmest med en kirsebærudstener.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  4. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vaniljesukker og fintreven appelsinskal – gemevt. lidt appelsinskal til glasuren. Rør melet i skiftevis med mælken. Vend de udstenede kirsebær i dejen og fyld den i formen.
  5. Bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Tjek med en tandstikker eller strikkepind, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen i 10 min. Vend kagen ud på et fad og lad den køle fuldstændig af.
  6. Rør en glasur af appelsinsaft, sigtet flormelis og evt. lidt fintreven appelsinskal. Fordél glasuren på kagen.