GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Kiwi-snitter
Foto: Martin Dyrløv Prøv de glutenfri kiwi-snitter, der smager fantastisk!

Kiwi-snitter

Bag en mysliagtig kagebund, og dæk den med en blød, grøn creme og masser af kiwiskiver. En flot snitte med masser af sunde ingredienser.

printer Print
clock 35 minutter
plate ca. 24 snitter

Kokos/nøddebund:

100 g smør
100 g farin
75 g honning
75 g hasselnødder
150 g grovvalsede havregryn
150 g kokosmel

Kiwi/avocadocreme:

3-4 modne avocado (400 g frugtkød)
4 kiwifrugter (200 g frugtkød)
1 limefrugt
75 g honning

Endvidere:

7-8 kiwi

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 140 grader, og fór en firkantet form (ca. 24x30 cm) med bagepapir.
  2. Smelt smør, farin og honning sammen i en gryde.
  3. Hak nødderne groft, og rør dem i gryden sammen med havregryn og kokosmel. Pres massen ud i formen, og sæt den midt i ovnen i ca. 35 min., til den er gennembagt. Afkøl.
  4. Halvér og udsten avocadoerne. Skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i mindre stykker.
  5. Blend avocado og kiwi sammen med fintrevet limeskal, 2 spsk. Glutenfri limesaft og honning. Hæld cremen over kagebunden i formen.
  6. Skræl de sidste kiwifrugter, skær dem i tynde skiver, og læg dem let overlappende på cremen. Sæt kagen i fryseren i ca. 1 time.
  7. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret, og skær den i snitter med en varm, skarp kniv.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Musli, Glutenfri og Bageopskrifter