Kiwi-snitter
Foto: Martin Dyrløv Prøv de glutenfri kiwi-snitter, der smager fantastisk!

Kiwi-snitter

Bag en mysliagtig kagebund, og dæk den med en blød, grøn creme og masser af kiwiskiver. En flot snitte med masser af sunde ingredienser.

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate ca. 24 snitter

Kokos/nøddebund:

100 g smør
100 g farin
75 g honning
75 g hasselnødder
150 g grovvalsede havregryn
150 g kokosmel

Kiwi/avocadocreme:

3-4 modne avocado (400 g frugtkød)
4 kiwifrugter (200 g frugtkød)
1 limefrugt
75 g honning

Endvidere:

7-8 kiwi

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 140 grader, og fór en firkantet form (ca. 24x30 cm) med bagepapir.
  2. Smelt smør, farin og honning sammen i en gryde.
  3. Hak nødderne groft, og rør dem i gryden sammen med havregryn og kokosmel. Pres massen ud i formen, og sæt den midt i ovnen i ca. 35 min., til den er gennembagt. Afkøl.
  4. Halvér og udsten avocadoerne. Skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i mindre stykker.
  5. Blend avocado og kiwi sammen med fintrevet limeskal, 2 spsk. Glutenfri limesaft og honning. Hæld cremen over kagebunden i formen.
  6. Skræl de sidste kiwifrugter, skær dem i tynde skiver, og læg dem let overlappende på cremen. Sæt kagen i fryseren i ca. 1 time.
  7. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret, og skær den i snitter med en varm, skarp kniv.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Musli, Glutenfri og Bageopskrifter