Opskrift på klassisk løgsuppe med grillede ostebrød
Foto: Mads Stalschmidt Klassisk løgsuppe med grillede ostebrød

Opskrift på klassisk løgsuppe med grillede ostebrød

Klassisk løgsuppe med grillede ostebrød

En fantastisk suppeklassiker, som udmærker sig ved at være både nem, billig og ikke mindst smage vidunderligt. Tricket når du laver denne suppe er tålmodighed, da både smag og konsistens afhænger fuldstændigt af, at løgene får tid til at svitse længe nok til at sukkeret karamelliserer og giver både den fine, mørkegyldne farve og den dybe aromatiske søde smag.

printer Print
plate 4

50 g smør
1 stort fed hvidløg, fintsnittet
1,5 kg pillede løg skåret I tynde skiver
1 ½ liter god hønse- eller kalvefond
salt og peber
1 spsk finthakket frisk timian
evt. en smule tabasco
8-12 surdejsflutes/brød i mediumtynde skiver
ca. 300 g gryuère eller anden fast, smagfuld ost

Sådan laver du løgsuppe

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og tilsæt hvidløg og løg. Lad løgene svitse ved svag varme i ca. 15 min til de er helt bløde, blanke og gennemsigtigtige. Skru derefter op for varmen, og lad løgene svitse yderligere i 20 min under jævnlig omrøring, indtil de har opnået en dyb, gylden farve, og er klistrede og karamelliserede i konsistensen.

Lav imens brødskiverne. Dryp dem med olivenolie og rist dem sprøde i ovnen på 200 grader 3-5 min. Hæld fonden på sammen med den friskhakkede timian, bring suppen i kog.

Lad den simre i to min uden låg. Smag til med salt, masser af friskkværnet peber og evt. et par dryp tabasco. Fordel den revne ost på brødene og grill dem et par minutter i ovnen, indtil osten er smeltet. Servér suppen rygende varm med de varme ostebrød til.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Brød, Suppe, Dansk mad, Hovedret og Forret