Klassisk marmorkage
SPONSORERET indhold

Klassisk marmorkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
03. okt. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 15 stk.

Ingredienser

Lys dej:
200 g smør
250 g flormelis
3 æg
350 g hvedemel
1½ spsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl kokosmel
1 dl kærnemælk
Mørk dej:
halvdelen af den lyse dej
4 spsk. kakaopulver
1 spsk. pulverkaffe
2 spsk. kogende vand

  1. rør smør og flormelis sammen i en skål, til det er blødt og cremet. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel i en skål, og kom det hele i smørblandingen sammen med kærnemælken. rør, til dejen har en jævn konsistens.
  2. Kom halvdelen af den lyse dej i en anden skål. Tilsæt kakaopulver, og opløs kaffe og vand. Tilsæt kaffen, og rør det hele sammen til en mørk dej.
  3. Kom skiftevis en skefuld lys og en skefuld mørk dej i den smurte bageform. Brug skaftet af en ske til at lave cirkulære bevægelser i dejen, fra den ene ende af formen til den anden, så de to deje mikses lidt.
  4. Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn, og bag kagen ca. 45 min. Sluk ovnen, og bag den endnu ca. 15 min. på eftervarmen. Dæk formen undervejs med stanniol, hvis kagen bliver for mørk på overfladen.