Opskrift på sylte
SPONSORERET indhold

Klassisk sylte: Sådan gør du

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk opskrift på sylte til årets mange festlige begivenheder. Gammeldags hjemmelavet sylte er en klassiker på julebordet. Sylten er lavet af en blanding af nakkefilet og bov, det gør, at den ikke bliver så fed. Her får du opskriften på en god gammeldags sylte, som du sagtens selv kan lave. Se bare her:

Af: Jutta Rømer Foto: Thomas Hergaard
02. nov. 2021 | Opskrift | Hjemmet
Sylte til 10-12 personer | Total: 2 timer

Ingredienser

1/2 kg nakkefilet
1/2 kg svinebov
1 svineskank
1 løg
2 gulerødder
salt
20 hele peberkorn
2 laurbærblade
Endvidere:
3-4 laurbærblade
1 finthakket løg
2-3 tsk allehånde

Sådan laver du sylte

  1. Kom kød og skank i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen omhyggeligt og tilsæt de delte løg og gulerødder, salt, peberkorn og laurbærblade.
  2. Lad kødet koge mørt ved svag varme i 1 1/2-2 timer.
  3. Tag kød og skank op og skær ben og brusk fra. Skær kødet i små stykker. Pil løget og hak det fint. Si suppen og varm den siede suppe.
  4. Læg laurbærblade i bunden af en form (ca. 1 1 ⁄2 liter), læg kødterninger, løg og
    allehånde lagvis i formen. Hæld den varme suppe over, så kødet er dækket. Det er vigtigt, at sylten lægges i formen, mens kød og suppe stadig er varmt, ellers skiller den.
  5.  
  6. Læg et let pres over sylten og stil den koldt for at stivne. Servér sylten med sennep, rødbeder og groft rugbrød.