Opskrift på sylte

Foto: Thomas Hergaard Gammeldags hjemmelavet sylte er en klassiker på julebordet.

Opskrift på sylte

Klassisk sylte: Sådan gør du

Klassisk opskrift på sylte til årets mange festlige begivenheder. Gammeldags hjemmelavet sylte er en klassiker på julebordet. Sylten er lavet af en blanding af nakkefilet og bov, det gør, at den ikke bliver så fed. Her får du opskriften på en god gammeldags sylte, som du sagtens selv kan lave. Se bare her:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 2 timer
plate Sylte til 10-12 personer
Ingredienser

1/2 kg nakkefilet
1/2 kg svinebov
1 svineskank
1 løg
2 gulerødder
salt
20 hele peberkorn
2 laurbærblade
Endvidere:
3-4 laurbærblade
1 finthakket løg
2-3 tsk allehånde

Sådan laver du sylte

  1. Kom kød og skank i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen omhyggeligt og tilsæt de delte løg og gulerødder, salt, peberkorn og laurbærblade.
  2. Lad kødet koge mørt ved svag varme i 1 1/2-2 timer.
  3. Tag kød og skank op og skær ben og brusk fra. Skær kødet i små stykker. Pil løget og hak det fint. Si suppen og varm den siede suppe.
  4. Læg laurbærblade i bunden af en form (ca. 1 1 ⁄2 liter), læg kødterninger, løg og
    allehånde lagvis i formen. Hæld den varme suppe over, så kødet er dækket. Det er vigtigt, at sylten lægges i formen, mens kød og suppe stadig er varmt, ellers skiller den.
  5.  
  6. Læg et let pres over sylten og stil den koldt for at stivne. Servér sylten med sennep, rødbeder og groft rugbrød. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Dansk mad, Syltning, Julefrokostmad og Frokost