Æbleskiver
SPONSORERET indhold

Klassiske æbleskiver

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassiske æbleskiver er uundgåelige i juletiden.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
30. nov. 2015 | Opskrift | Hjemmet
36 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: 5-7 min. (pr. pande)
300 g hvedemel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. natron
1-2 tsk. citronskal (øko)
3 æg
4 dl kærnemælk
smør (til stegning)
evt. 2 æbler (til fyld)
Tilbehør: flormelis og syltetøj

  1. Bland mel, salt, sukker, natron og fintrevet citronskal i en skål.
  2. Del æggene i blommer og hvider.
  3. Rør æggeblommer og kærnemælk i dejen, og lad den hvile i 30 min. på køl.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.
  5. Varm en æbleskivepande op, og kom lidt smeltet smør i hvert hul. Fyld ⅔ af hullet op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne, vender du dem med et par gafler. Lige inden du vender dem, kan du lægge små stykker æble i. Vend æbleskiverne flere gange under bagningen.
  6. Stik et spyd i æbleskiverne, og se, om de er gennembagte. Er der rå dej på, skal de bage lidt længere. Bag æbleskiver ved svag til jævn varme. Hvis varmen er for høj, bliver de mørke udenpå, mens de stadig er ubagte i midten. Servér æbleskiverne med flormelis og syltetøj.