Klejner
Foto: Jes Buusmann

Klejner - opskrift fra Hendes Verden

Klejner

Skønne bløde klejner - så nemt er det!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (ca. 20 stk.)

Klejner

 

10 g gær
1 dl fløde 9 %
50 g smør
250 g hvedemel
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
1 pakke palmin til kogning
Lidt sigtet flormelis til pynt


Tilbehør: sukker og syltetøj

  1. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i fløden. Smuldr smør og mel sammen. Kom sukker og salt i, og kom det hele i skålen til gæren. Kom ægget i. Ælt dejen sammen.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Skær den ud i 4 cm brede strimler med en klejnespore. Skær nu klejnerne ud ved at lave 8 cm lange snitter på tværs. Skær et snit i midten af hver klejne.
  3. Form klejnerne ved at trække den ene spidse ende af klejnen gennem hullet.
  4. Varm palminen op i en gryde. Kog klejnerne gyldne. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Pynt med sigtet flormelis.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager og Bageopskrifter