Knækbrød
SPONSORERET indhold

Knækbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækkert knækbrød med guldøl, honning og kærnemælk.

Af: Lone Helleskov Foto: Claes Bech-Poulsen
05. jun. 2013 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

Knækbrød

25 g gær
½ guldøl
25 g honning
2 dl kærnemælk
150 g rugmel
125 g hvedeklid
30 g salt
300 g hvedemel

Sådan laver du knækbrød

Opløs gæren i øllet, bland de øvrige ingredienser i og ælt sammen til en ensartet dej. Det tager ca. 10 minutter, så vær tålmodig og brug en køkkenmaskine, hvis muligt. Pak dejen ind i køkkenfilm og stil den i køleskabet i ca. 5 timer. Rul dejen ud på en pastamaskine i tykkelse nr. 8. Hvis du ikke har en pastamaskine, kan du rulle dejen tyndt ud med en rullepind. Skær dejen ud i den ønskede form, steg dejstykkerne på hver side på en tør pande og afslut med at bage knækbrødene 6 minutter i en 180 grader varm ovn. Knækbrødene opbevares i en tæt kagedåse.

– Når aftenen er omme, og gæsterne forlader restauranten, får de en lille kasse med, hvori der er en chokolademælk, en pakke smør samt et par stykker hjemmebagt brød til morgenbordet. Det er forskelligt, hvilke typer brød vi bager, men mit yndlingsbrød, som indimellem ryger i kassen, er morgenbrød med blå birkes, fortæller Thomas Herman.