Kødboller i rejesovs med forårsgrønt
SPONSORERET indhold

Kødboller i rejesovs med forårsgrønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
18. jan. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Kødboller i rejesovs med forårsgrønt
500 g hakket svineog/eller kalvekød maks. 7 % fedt
2 tsk. salt
4 spsk. hvedemel
1 æg
ca. 2 dl mælk
friskkværnet peber
Rejesovs:
2 spsk. smør
2 spsk. mel
4 dl kogevand fra bollerne
1 dl piskefløde
200 g pillede rejer (evt. afdryppede eller optøede)
ca. 1 spsk. citronsaft
Fyld:
1 grønt blomkål eller et almindeligt (i små buketter)
100 g ærter
1 lille bdt. dild
Tilbehør:
kogte kartofler

  1. Rør kødet sejt med salt. Rør gradvist mel, æg og mælk i, og rør, til farsen er smidig. Stil den i køleskabet ca. 30 min., og rør evt. mere mælk i.
  2. Form 25-30 stk. mellemstore kødboller med en ske, og læg dem i næsten kogende, letsaltet vand. Lad kødbollerne koge ca. 12 min., eller til de stiger op til overfladen af vandet.
  3. Mens kartoflerne koger, kan blomkålsbuketterne dampes 4-5 min. i en si over den samme gryde.
  4. Rejesovs: Smelt smørret, og lad det opsuge melet. Tilsæt gradvist kogevandet og piskefløden, og pisk godt, mens sovsen koger igennem – det tager ca. 5 min.
  5. Tilsæt de varme kødboller og rejerne, bring sovsen op til kogepunktet, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Vend ærterne, de dampede blomkålsbukketter og dild i sovsen, og server straks retten med de kogte kartofler.