Kokosoksecurry med frisk ananas
SPONSORERET indhold

Kokosoksecurry med frisk ananas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
03. okt. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Sauce:
1 dl kokosmælk 18-20 % fedt
2 spsk. fishsauce
2 spsk. sukker
6 kaffirlimeblade, tørrede kan bruges
Desuden:
1 spsk. olie
4-6 spsk. rød currypaste (2-3 spsk. hvis du bruger en færdig)
400 g mørt oksekød, gerne filet i cm tykke skiver, som skæres i strimler. Du kan også skære møre oksebøffer i tynde skiver
1 lille rød peber
1 lille grøn peber
2 skalotteløg
2 spsk. peanutbutter eller fintmalede jordnødder
2-3 spsk. fishsauce
evt. lidt lime- eller citronsaft
Tilbehør:
jasminris, 1 ananas og evt. frisk koriander eller persille

  1. Bland ingredienserne til saucen. Varm en wok eller stegegryde op med olie. Svits den røde currypaste et par min. Kom kødet i, og lynsteg det med et par min. Kom saucen ved, og kog det sammen et par min. Tilsæt peberfrugter i strimler, løg i både og peanutbutter. Kog det sammen i 2 min.
  2. Smag retten til med fishsauce og evt. lidt lime eller citronsaft.
  3. Server retten med ris og ananas skåret i tern.