Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kokosoksecurry med frisk ananas
Foto: Jes Buusmann

Kokosoksecurry med frisk ananas - opskrift fra Hendes Verden

Kokosoksecurry med frisk ananas

4 personer
Print

Sauce:
1 dl kokosmælk 18-20 % fedt
2 spsk. fishsauce
2 spsk. sukker
6 kaffirlimeblade, tørrede kan bruges
Desuden:
1 spsk. olie
4-6 spsk. rød currypaste (2-3 spsk. hvis du bruger en færdig)
400 g mørt oksekød, gerne filet i cm tykke skiver, som skæres i strimler. Du kan også skære møre oksebøffer i tynde skiver
1 lille rød peber
1 lille grøn peber
2 skalotteløg
2 spsk. peanutbutter eller fintmalede jordnødder
2-3 spsk. fishsauce
evt. lidt lime- eller citronsaft
Tilbehør:
jasminris, 1 ananas og evt. frisk koriander eller persille

  1. Bland ingredienserne til saucen. Varm en wok eller stegegryde op med olie. Svits den røde currypaste et par min. Kom kødet i, og lynsteg det med et par min. Kom saucen ved, og kog det sammen et par min. Tilsæt peberfrugter i strimler, løg i både og peanutbutter. Kog det sammen i 2 min.
  2. Smag retten til med fishsauce og evt. lidt lime eller citronsaft.
  3. Server retten med ris og ananas skåret i tern.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Thai mad og Hovedret