Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 skalotteløg (fintsnittet)
1 fed hvidløg (fintsnittet)
1 spsk olivenolie
¼ l hønsebouillon
250 g friske eller frosne ærter
friske mynteblade eller persille
1 dl piskefløde
salt og peber
Rejesalat:
150 g pillede rejer
1 usprøjtet lime eller citron
1 frisk rød chili
1-2 spsk jomfruolivenolie
evt. 50 g friske ærteskud, mynte eller persille
- Steg skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt bouillon og kog det igennem 5 min.
- Tilsæt ærter og kog det igennem 1-2 min. Tilsæt skyllede mynteblade eller persille, rør rundt og tag suppen af varmen.
- Blend suppen jævn og tilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber og stil suppen i køleskabet indtil brug.
- Rør fintrevet lime- eller citronskal sammen med 1-2 spsk saft, lidt finthakket chili og olivenolie.
- Vend de afdryppede rejer i dressingen – hak dem evt. groft først. Vend evt. ærteskud eller lidt hakket mynte eller persille i og smag til med salt og peber.
- Anret den kolde suppe i små glas og top op med rejesalat.