Kold avocadosuppe med rejer
Foto: Betina Hastoft Kold avocadosuppe er en lækker forret eller let frokost til en varm dag. Her serveret med lækre pil-selv-rejer ved siden af.

Kold avocadosuppe med rejer

Kold avocadosuppe er en lækker forret eller let frokost til en varm dag.

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 4 personer

Avocadosuppe:
4 forårsløg
1 spsk. olie
4 dl hønsebouillon
4 avocado
1 peberfrugt
½ agurk
1½ dl cremefraiche 18 %
3 spsk. lime- eller citronsaft
salt og peber

Pynt:
200 g dybhavsrejer f.eks. grønlandske
1 tomat
frisk koriander

Tilbehør:
200 g store grønlandske pilselv rejer
ristede skiver flute

Sådan laver du kold avocadosuppe med rejer

  1. Snit forårsløgene, og svits dem kort i olien. Tilsæt bouillonen, og kog det sammen i 5 min. Afkøl.
  2. Kom avocadokød, tern af peberfrugt, tern af agurk og den afkølede bouillon i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt.
  3. Smag til med cremefraiche, limesaft, salt og peber. Afkøl suppen tildækket i køleskab.
  4. Fordel den helt kolde suppe i små skåle, og pynt med afdryppede rejer, tomattern og koriander. Server evt. pilselvrejer ved siden af.avocadosuppe-med-rejer-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Avocado, Rejer, Suppe og Forret