suppe
SPONSORERET indhold

Kold tomatsuppe med basilikumolie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækreste suppe af friske tomater, som du vil lave igen og igen.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
19. jun. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1,2 kg store stilktomater
2 tsk olivenolie
1 knsp sukker
salt, peber
2 hakkede løg
2 fed hakkede hvidløg
1 hakket gulerod
1 spsk olivenolie
ca. 7 dl hønse- eller grøntbouillon
1 lille bdt. basilikum
1 spsk balsamicoeddike

Crostini:
400 g fuldkornsbaguette i skiver
100 g ricotta
krydderkimurter f.eks. amarant eller rucola

Basilikumolie:
1 stor potte basilikum
1 fed hvidløg
3-4 dl olivenolie

Servering:
frisk basilikum
2 spsk basilikumolie eller god olivenolie

Sådan gør du:

Skær tomaterne i halve, og læg dem i et stort ovnfast fad eller en bradepande. Drys salt, peber og sukker på, og dryp lidt olivenolie over. Bag tomaterne i ovnen ved 190° i en time.
Sauter løg, hvidløg og gulerod i olivenolie. Hak stænglerne fra basilikum, og kom dem i gryden. Sauter det hele i yderligere et par minutter, inden tomater og bouillon kommes ved. Lad det hele simre i 20-25 minutter, til alle grønsagerne er møre. Blend suppen med basilikum, gem lidt til pynt, og smag til med balsamicoeddike, salt og peber. Lad suppen afkøle.
Basilikumolie: Blancher basilikumbladene, skyl dem under den kolde hane, og tryk dem tørre. Blend basilikumblade, hvidløg og olie. Lad basilikumolien trække natten over, og sigt den. Opbevar den køligt.
Anret suppen i skåle med lidt basilikumolie og -blade. Server med de sprøde crostini smurt med ricotta og krydret med salt, peber og krydderkimurter.

Tip. Krydderkim er mikrogrønt med kraftig smag af f.eks. basilikum, rucola og den røde Amarant og det nye skud på stammen af krydderurter. Kig efter dem i dit supermarked eller hos din grønthandler.

Energi pr. person: 540 kcal, fedt 28%, protein 13%, kulhydrat 59%