Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Koldhævede grovboller
Foto: Line Falck

Koldhævede grovboller - opskrift fra Hjemmet

Koldhævede grovboller

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på friskbagte, koldhævede boller.

plate 12 stk.
printer Print

Arbejdstid: ca. 30 min.
Hævetid: 15-24 timer
Bagetid: ca. 15 min.
15 g gær
6 dl vand (koldt)
2 spsk. olie
200 g knækkede ­hvedekerner
2 tsk. groft salt
250 g fuldkorns-­durumhvedemel (eller groft hvedemel)
ca. 325 g hvedemel

  1. Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, knækkede hvedekerner og salt.
  2. Tilsæt derefter fuldkornshvedemelet. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig.
  3. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Form 12 boller, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Bag bollerne i midten af en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. Bank på bunden af en bolle, den er færdigbagt, når det lyder hult. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  6. Servér bollerne flækkede med smør, ost og syltetøj.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter