Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 15 timer
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnede
10 g gær
½ liter koldt vand
2 tsk groft salt
250 g fuldkornshvedemel (eller grahamsmel)
ca. 450 g hvedemel
3 spsk soltørrede tranebær (eller kirsebær)
75 g hasselnøddekerner (grofthakkede)
Tilbehør:
danablu (blåskimmelost, eller anden ost)
- Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet samt salt. Rør fuldkornshvedemel i og derefter gradvist almindeligt hvedemel, til dejen kan æltes. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord eller i en røremaskine, til den er smidig.
- Lad den hæve tildækket i køleskabet 12-15 timer.
- Ælt dejen igennem med soltørrede tranebær og nødder. Form den til boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
- Bollerne skal efterhæve ca. 1 time (længere end normalt, da dejen er kold).
- Sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn og bag bollerne ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.
- Servér med danablu eller anden ost.