Konfekt: Lakridskarameller
Foto: Tia Borgsmidt

Konfekt: Lakridskarameller

Vi giver dig her opskriften på de saltede lakridskarameller, der er perfekte som konfekt til julen.

printer Print
clock 30 minutter
plate 20 stk.

Lidt olie til formen
60 g smør
125 g lyst rørsukker
1½ dl piskefløde
½ dl salt lakridssirup
½ tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Smør et lille stykke bagepapir med olie, og læg det i en lille form ca. 10 x 15 cm.
  2. Kom smør, sukker, løde og lakridssirup i en gryde, og kog op.
  3. Skru ned til middel varme, og lad blandingen koge under omrøring, til temperaturen er 124 grader. Brug et sukkertermometer.
  4. Tag gryden af varmen, og hæld massen i formen. Lad det køle lidt af, og sæt formen i køleskabet et par timer.
  5. Vend karamellen ud på et skærebræt, og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm.
  6. Drys med salt, og server. Karamellerne skal opbevares på køl.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt og Lakrids