Konfektchokoladekage
SPONSORERET indhold

Konfektchokoladekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne kage kan du sagtens bage dagen i forvejen. dæk den til, og stil den køligt, dog ikke i køleskab, for så bliver den for bastant. Vent gerne med at pynte kagen med chokolade til 3-4 timer før servering, da den så skinner flottest.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
18. dec. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(8 pers.)

Ingredienser

250 g mørk chokolade, 60 %
kakaoindhold
250 g sukker
1 lille kop god, stærk kaffe
250 g smør
4 æg
75 g smuttede, hakkede mandler
1 spsk. hvedemel
Pynt:
150 g mørk chokolade
1 spsk. olie
250 g ren rå marcipan
frisk mynte
lilla silkebånd
friske blåbær
Tilbehør:
flødeskum el. vaniljeis

  1. Smelt hakket chokolade, sukker, kaffe og smør over vandbad. Pisk et æg ad gangen i. rør mandler og hvedemel i.
  2. For en firkantet form (20 x 20 cm) eller en springform (22 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i formen.
  3. Bag kagen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 45 min. Afkøl kagen.
  4. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad sammen med olie. smør det på kagen, og lad det stivne. Rul det meste af marcipanen ud til en pølse, og rul den flad.
  5. Sæt marcipankanten på kagen hele vejen rundt. form evt. en rose af resten af marcipanen, og sæt den på kagen.
  6. Her har vi sat blade på rosen af frisk mynte.
  7. Bind evt. et lilla silkebånd omkring kagen, og fordel blåbær omkring. server med flødeskum eller vaniljeis.

Anbefalet til dig