SPONSORERET indhold
Konkylier med blåmuslinger, hvidløg og persille
4 personer
Ingredienser
Konkylier med blåmuslinger, hvidløg og persille
1½ kg blåmuslinger
2 dl hvidvin el. vand
½ tsk. salt
1 løg
4 spsk. olivenolie
1 dl hakket persille
2 fed finthakkede hvidløg
salt, peber
300 g pasta, f.eks. konkylier
Pynt:
panderistede pinjekerner og lidt friskhakket rød chili
- Skyl blåmuslingerne under koldt vand. De muslinger, som ikke er lukkede, skal du banke let med bordet. Hvis ikke de lukker sig, skal de kasseres. Kog hvidvinen/ vandet op i en gryde. Tilsæt salt. Kom muslingerne i. Kog muslingerne 5-6 min. under tætsluttende låg. Kasser de muslinger, som ikke har åbnet sig. Si kogelagen gennem et kaffefilter. Tag de fleste muslinger ud af skallerne, gem nogle i skaller til pynt.
- Skær løget i små tern. Svits løget i olien i en gryde, uden at det tager særlig farve. Tilsæt persille, hvidløg og kogelage. Kog det sammen 2-3 min.
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte. Vend pastaen i løgblandingen. Vend muslingerne i. Server straks med panderistede pinjekerner og lidt friskhakket rød chili som pynt.