
Foto:
Kornotto med græskar og salvie
Kornotto med græskar og salvie
Dette er slet ikke en risotto, men en rustik fortolkning med korn. Ricottaen giver retten dens cremede konsistens. Opskrift af Louisa Lorang.
2 dl perlerug
salt
1 butternutsquash
olivenolie
2 fed hvidløg
salt
1 pakke ricotta, 250 g
salt og peber
½-1 citron, saften heraf
lidt salvie, hakket
Topping:
100 g ristede hasselnødder
100 g rucola
½ rødkål, i strimler
olie og eddike
Kornotto: Kog perlerugen i usaltet vand i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra (men gem lidt), og salt perlerugen. Flæk butternutsquashen, skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær kødet i tern. Steg det i olivenolie på en varm pande i 8-10 minutter, til det er mørt. Kom korn på og hvidløg i tynde skiver. Lad det stege kort. Kom ricotta på, og spæd med lidt kogevand. Krydr med salt og peber, og smag til med citronsaft og lidt hakket salvie.
Topping: Top med nødder, rucola og rødkål. Vend resten af salaten med lidt olivenolie og eddike, og server det til.