Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kotelet opskrift med rabarber-ingefærkompot
Foto: Lars Ranek Kotelet med rabarber-ingefærkompot og kartoffelkager

Kotelet opskrift med rabarber-ingefærkompot

Kotelet med rabarber-ingefærkompot

4
Print

4 koteletter
lidt smør til stegning
salt og peber.

Rabarberkompot:
400 g rabarber i skiver
100 g rørsukker
1 spsk hel sort peber
2 spsk revet frisk ingefær.

Små stegte kartoffelkager:
2 bagekartofler
1 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
lidt olivenolie.

Sådan gør du

Hæld rabarberne i et ildfast fad, drys med sukker, sort peber og vend rundt med ingefær. Bag i ovnen ved 175 grader i 15 minutter, tag det ud og køl ned. Hæld kompotten på steriliserede glas i køleskabet.
Riv kartoflerne, vend dem straks i hvedemel, salt og peber. Fordi kartoflerne hurtigt bliver brune, skal de straks – ca. en spiseskefuld – steges på pande i olie ca. 3-5 minutter.

Steg koteletterne på begge side i smør 5 minutter på hver side, drys med salt og peber og sevér dem med rabarberkompot og kartoffelkager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Kød, Svin, Dansk mad, Ingefær og Hovedret