Koteletter i fad med sprød æble/nødde-topping
Foto: Martin Dyrløv En skøn opskrift på koteletter i fad i en lækker efterårsudgave med æbler og nødder.

Koteletter i fad med sprød æble/nødde-topping

Fadkoteletter på kål er en god, dansk klassiker, som her er piftet op med sprøde, friske æblestykker og ristede hasselnødder. Se hvordan, du laver koteletter i fad i en skøn efterårsudgave:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: 30 minutter
totaltime Total: 45 minutter
plate 2 personer

Det skal du bruge:

  • 4 fadkoteletter
  • salt og peber
  • 15 g smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 300 g savojkål
  • 2½ dl lys bouillon
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. æblevineddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 30 g hasselnøddekerner
  • 1-2 æbler
  • bredbladet persille
  • Tilbehør: brød (eller kartofler)

Sådan laver du koteletter i fad med æbler og nødder:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem hurtigt på en pande med lidt smør og olie. Læg dem til side.
  3. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Skær kålen i tynde strimler.
  4. Steg løgene bløde og blanke på panden. Tilsæt hvidløg og kål, og vend rundt, til kålen falder lidt sammen. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog.
  5. Tilsæt timian, vineddike, sennep, salt og peber, og hæld blandingen i et ovnfast fad.
  6. Læg koteletterne oven på kålen, og sæt fadet i ovnen i 8 min.
  7. Rist nødderne på en tør pande i 4-5 min. Gnid de løse hinder af dem, og hak dem groft.
  8. Vask og udkern æblerne, og skær dem i små terninger. Bland æbler og nødder med friskhakket persille, og drys det over koteletterne.
  9. Servér direkte fra fadet, og giv brød til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Koteletter i fad, Svin, Efterårsmad og Hovedret