Koteletter i fad med urter, timian og karry
Det er rart når det meste af maden kan passe sig selv. Her er det koteletter i fad med dejlige urter.
Ingredienser
½ knoldselleri
2 gulerødder
1 porre
salt og peber
4 svinekoteletter
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg med skal
3-4 kviste timian
1½ tsk karry
lidt knust chili
2½ dl vand
1 dl fløde.
Tilbehør: kogte basmatiris eller bulgur.
Sådan gør du
1. Skræl selleri og gulerødder, og rens porren. Skær selleri og gulerod i grove tern og snit porren i tynde skiver. Kom det i bunden af et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
2. Kom olivenolie på en pande og steg de hele fed hvidløg et øjeblik – kom koteletterne på panden og steg dem 1-2 min. på hver side, indtil de er gyldne. Krydr med timian, karry, chili og salt.
3. Tag koteletterne af panden og placer dem ovenpå urterne i det ovnfaste fad. Hæld 2½ dl vand på panden og kog det i 2-3 min. Tilsæt piskefløde og kog det igennem 1-2 min. Hæld det over koteletterne og dæk fadet til med stanniol.
4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min, indtil urterne er møre og koteletterne er færdigstegte.
5. Servér fadkoteletterne med kogte ris eller bulgur.