Koteletter med rødbeder og blåskimmelost
SPONSORERET indhold

Koteletter med rødbeder og blåskimmelost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det koteletter med et strejf af jul.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
05. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Stege-/bagetid: 35 min.
2 tykke svinekoteletter
1 spsk. sojasovs
1 tsk. stødt ingefær
1 knsp. stødt nelliker
smør og olivenolie (til stegning)
Ovnbagte rødbeder:
300 g rødbeder
2 julesalat
1 spsk. olivenolie
salt og peber
2 æbler
1 spsk. balsamico
75 g blåskimmelost
evt. lidt persille

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland sojasovs med krydderierne, og vend koteletterne i marinaden. Sæt dem i køleskabet i 30-60 min.
  3. Ovnbagte rødbeder: Skræl rødbederne, og skær dem i både.
  4. Skyl julesalaterne, og halvér dem på langs. Vend rødbeder og julesalat med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 20 min.
  5. Vask æblerne, udkern dem, og skær dem i både. Vend dem sammen med rødbederne, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 min.
  6. Brun koteletterne på en varm pande med lidt smør og olie. Skru ned, og steg dem i 6-10 min. efter tykkelse. Vend dem hvert andet min., eller sæt panden i ovnen.
  7. Tag fadet ud af ovnen, og dryp balsamico over grøntsagerne. Smuldr osten over, og drys med friskkværnet sort peber og evt. hakket persille. Servér med koteletterne.