Ingredienser
Der bliver ca. 25 små stk.
Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
8-10 min.
Fryse-egnet
1/2 kg bagemarcipan
125 g flormelis
1 æggehvide
Glasur: flormelis og æggehvide
chokolade og krymmel
- Ælt marcipan med flormelis og æggehvide til en ensartet masse.
- „Dejen“ vil føles klistret, men hvis den pakkes ind i film og lægges koldt en times tid, vil den være nem at udrulle.
- Hjerter: Udrul kransekagedejen til 1/2 cm’s tykkelse og udstik hjerter.
- Fingre: Tril kransekagemassen til 8 cm lange og fingertykke stænger.
- Kransekagestykker: Rul tommelfingertykke stænger og skær dem i 5-6 cm lange stykker. Tryk dem i trekant.
- Bag kransekagestykkerne øverst i ovnen ved 225 grader i 6-8 min., eller til de er lysebrune.
- Når kransekagestykkerne er helt kolde, dyppes de i smeltet chokolade eller sprøjtes med flormelis rørt sammen med æggehvide.
- Flormelisglasuren kommes i en plastpose, hvor der skæres en fint hul i det ene hjørne.
- Traditionel kransekage (lille kransekage): Udrul dejen til tommerfingertykke stænger og skær dem i stykker på henholdsvis 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm osv, – fortsæt med 4 tabellen.