Kransekagefigurer
SPONSORERET indhold

Kransekagefigurer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kransekage er festligt bagværk og lidt mere end blot et stykke kage til kaffen. Bag selv kransekage i de former og størrelser, du ønsker, det er både nemt og sjovt.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
29. nov. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Der bliver ca. 25 små stk.
Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
8-10 min.
Fryse-egnet
1/2 kg bagemarcipan
125 g flormelis
1 æggehvide
Glasur: flormelis og æggehvide
chokolade og krymmel

  1. Ælt marcipan med flormelis og æggehvide til en ensartet masse.
  2. „Dejen“ vil føles klistret, men hvis den pakkes ind i film og lægges koldt en times tid, vil den være nem at udrulle.
  3. Hjerter: Udrul kransekagedejen til 1/2 cm’s tykkelse og udstik hjerter.
  4. Fingre: Tril kransekagemassen til 8 cm lange og fingertykke stænger.
  5. Kransekagestykker: Rul tommelfingertykke stænger og skær dem i 5-6 cm lange stykker. Tryk dem i trekant.
  6. Bag kransekagestykkerne øverst i ovnen ved 225 grader i 6-8 min., eller til de er lysebrune.
  7. Når kransekagestykkerne er helt kolde, dyppes de i smeltet chokolade eller sprøjtes med flormelis rørt sammen med æggehvide.
  8. Flormelisglasuren kommes i en plastpose, hvor der skæres en fint hul i det ene hjørne.
  9. Traditionel kransekage (lille kransekage): Udrul dejen til tommerfingertykke stænger og skær dem i stykker på henholdsvis 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm osv, – fortsæt med 4 tabellen.